Helena Algesten (Vilan, Jarlaberg, Björknäs Kyrka)

Helena är utbildad sångerska och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm samt Operastudio-67 vid Kulturama. Hon har studerat ”Musik och rörelse med barn i förskoleåldern” samt ”Skapande dans” vid SMI i Stockholm. Helena har deltagit i Master Classes med bl.a. Loa Falkman, Matti Hirvonen, Emma Kirkby och Elisabeth Söderström. Helena har gedigen arbetslivserfarenhet som solosångerska. Hon har varit sopran i Eric Ericsons kammarkör (1991-94) och Radiokören (1995-2001) med omfattande turnéverksamhet och skivinspelningar. Helena sjunger i Adolf Fredriks Vokalensemble med professor Anders Eby och ingår i Eric Ericsons kammarkörs vikariepool.

Helena är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan januari 2009.  Musikalledare för barn och ungdomar (6- 15 år) vid À la Carte Teatern i Huddinge sedan 2001. Hon är flitigt anlitad som solist och körsångerska i olika konsertsammanhang. Helena hon älskar havet, god mat och snälla människor.

 

Diep Axelsson (Borgvalla, Lännersta)

Diep Axelsson född i Hanoi, Vietnam, har studerat piano klassikmusik vid musikgymnasiet och vid Konservatoriet i Hanoi. Hon har avlagt pianopedagog examen på Stockholms musik institut (SMI). Hon har studerat piano för Albena Zaharieva och Margareta Strömblad. Diep har uppträtt som pianist i “Dergefors Kammar Duo” och givit många olika konserter runt om södra Sverige. Hon arbetar som pianopedagog sedan 1999 och är aktiv konsertpianist. Diep är specialist på nybörjare i piano. Hon tycker ”det är extra sporrande att ta hand om och få utveckla nya elever och sedan vara en del i, samt följa deras musikaliska utveckling”.

(Diep ville bli pianist och har berättat för oss, att vägen till att få bli pianist var lång. Hennes mamma ville inte att hon skulle ha ett arbete, där det krävdes att hon skulle vara vacker. Hon var också fascinerad av att den bästa pianolärarinnan i staden var så vacker. Hennes väg till Sverige var genom kärleken…).

Mikael Axelsson (Noblaskolan Saltsjö-Boo, Ebba Brahe, Skeppargatan)

Mikael  Axelsson undervisar i sång och piano. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och Operahögskolan i Stockholm. Han har varit verksam som operasångare och pedagog  sedan 1990. Har sjungit i Sverige och utomlands.

Alf Carlsson (Lännersta, Ebba Brahe) 

Mitt namn är Alf Carlsson och har spelat gitarr sedan 10 års ålder och studerat vid Skurups Folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Codarts, Hogeschool van den Kunsten i Rotterdam. Jag frilansar inom genrer som jazz,pop och rock. Gitarren är det bästa som hänt mig, och att få möjlighet att förmedla min kunskap genom undervisning hoppas jag tända gnistan hos andra såsom den en gång tändes hos mig!

Joel Danielsson (Sickla, Noblaskolan Saltsjö-Boo, Ektorp)

Joel kommer från Uppsala och är utbildad på kungliga musikhögskolan i Stockholm.  Under tiden efter sin examen har han hunnit jobba på många olika skolor och fått erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar. Utöver  sin roll som lärare frilansar han som musiker och spelar med flera olika band och projekt. Ett av hans mål med undervisningen är att hitta en balans mellan teori och praktik. Genom att förstå det man spelar ur ett musikteoretiskt perspektiv blir det enklare att vara kreativ och det går snabbare att utvecklas som musiker.

Ludvig Fyrgård (Vilan)

Jag heter Ludvig Fyrgård och är sånglärare på Östermalms Kultur och Musikskola. I grunden
är jag utbildad musikalartist vid Musikalakademien i Umeå och Royal Academy of Music i
London där jag har en Master i Musical Theatre. Under min tid i London har jag sjungit på
många olika teatrar och konserthus bland annat Royal Albert Hall, The Old Vic och The
Gillian Lynne Theatre.
Jag brinner för sång och att dela med mig av mina kunskaper! På fritiden gillar jag att laga
mat, gå på teater och djur.

Mariam Dvali (Sickla, Noblaskolan Saltsjö-Boo, Vilan, Nacka strand)

Mariam Dvali är född i Tbilisi, Georgien. Hon kommer från en musikerfamilj och började spela piano och sjunga tidigt. Mariam studerade piano i Tbilisis särskilda musikskola för begåvade barn innan hon sedan tog examen som pianopedagog och ackompanjatör från Tbilisi musikhögskola. Hon har arbetat som pianolärare sedan 1982 och har bott i Sverige sedan 1997. Innan hon flyttade till Sverige bodde hon på ett flertal ställen, däribland Columbia SC, USA. Här i Sverige har hon studerat på Uppsala Universitet 2007-2009: solosång och piano samt kördirigering och kammarmusik; de senare två ämnena hos Stefan Parkman och Stefan Karpe. I Sverige har Mariam spelat på många konserter som ackompanjatör och kammarmusiker och arbetat som musiklärare på grundskola och pianolärare på musikskola. Mariam älskar att undervisa elever i alla åldrar och hjälpa dem hitta sin passion för piano.
 

Håkan Gleissman (Ebba Brahe, Ektorp, Lilla Nacka, Lännersta)

Håkan Gleissman har spelat piano sedan sexårsåldern och är utbildad vid Kulturama och Kävesta folkhögskola. Arbetar som piano- och sånglärare vid ett flertal skolor i Nacka och trivs fantastiskt bra med det..

Christopher Hästbacka (Noblaskolan Saltsjö-Boo)

Christopher Hästbacka började spela piano vid sex års ålder. Han gjorde sin internationella debut vid tolvårsåldern när han uppträdde för ett fullsatt Laeiszehalle Grand Hall i Hamburg vid den Internationella Steinwayfestivalen 2001. 

Christopher är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med en kandidatexamen och vid Edsbergs slott med en masterexamen och solistdiplom. Christopher har varit finalist och vunnit flera priser i nationella och internationella tävlingar. År 2016 vann han 2:a pris i Solistpriset 2016 - den högst ansedda tävlingen för klassiska musiker i Sverige och samma år spelade han också en solo recital i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus samt var mottagare av Kungliga Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards. År 2018 representerade han Sverige i en turné i Japan i samband med firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan. 

Christopher arbetar som solist och kammarmusiker och har spelat på de flesta av Sveriges stora scener. Han har arbetat med flertalet professionella ensembler och är dessutom konstnärlig ledare tillsammans med Andreas Lavotha för Askanäs Kammarmusikfestival. Han har spelat solo med Sveriges Radio Symfoniorkester och samarbetat med dirigenter som B Tommy Andersson och Jaime Martin. Efter sin framgång i Solistpriset har han etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta unga pianister. 

 

 

Esbjörn Jorsäter (Lännersta, Ebba Brahe)

Efter att jag jobbat som förskollärare och även serietecknare för en mängd tidningar, bl a DN, Turist, Coopy magasin, Svenska serier och Tung metall, kombinerade jag båda dessa kompetenser, till att

lära ut att teckna. Har sedan dess varit serielärare bl a på Kulturskolan Stockholm, Serietecknarskolan i Hofors, tv-serie på UR, serieprojekt i Kosovo, Belarus och Ukraina.

Men har även gjort böcker om att teckna (mina böcker på Nacka bibliotek https://bib.nacka.se/search?query=Esbjörn+Jorsäter ) och en artikelserie om att teckna manga för den svenska utgåvan av Shonen Jump(världens största mangatidning).

Tycker att jag hittat rätt när jag fått möjligheten att lära ut och se elever utveckla sitt tecknande och bildberättande, varav en del av mina eleverna blivit professionella tecknare.

Portfolie: https://www.illustratorcentrum.se/portfolio/esbjorn-jorsater/

 

 

Sonoko Kase (Rektor)

(Ordförande SJMF, Rektor Östermalms Musik & Kulturskola, Fd. styrelseledamot i Svenska Pianopedagogförbundet)
Författare till Klang i Klaveret 1, 2, 3 (japansk version: Ongaku no tomo förlaget, svensk version: Eriks förlaget, senaste utgåvan publicerades av ÖMK själva) samt ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget)
Den första japanskan som tog diplom vid Franz Liszt Musikhögskolan i Budapest. Lärare: Pàl Kadosa, Zoltan Kocsis, Andràs Schiff.
Har arrangerat olika seminarier och konserter både som pianist och pianopedagog sedan 1980.
Har representerat Sverige och deltagit på ISME-konferensen (International Society for Music Education) som pianopedagog vid Bergen 2002 och föreläste ”Gränslös pianoundervisning med en komplex metod”.

Släppte DVD-boken ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget) 2007.
Sedan dess har hon engagerat sig i svensk musikkultur och introducerande av musikterapi samt utbildning av svenska och japanska musiker.

 

Ulf Lindahl (Biträdande rektor)

Ulf har Solistdiplom, Musikpedagogisk examen och examen i orkesterdirigering från Malmö Musikhögskola. Han har även studerat högre pianistutbildning under 5 år i Paris, London och Wien. Han har turnerat enormt mycket som solist. Även som kammarmusiker i många Europeiska länder, samt i USA. Ulf har tillsammans med sin fru, som också är pianist, turnerat och turnerar, i fyrhändigt pianospel. Han har spelat i Radio & TV-inspelningar i BBC, Franska-, Grekiska-, Isländska- och Sveriges Radio samt 4 Fonogram. Ulf har varit pianist och kapellmästare på Malmö Stadsteater, Stockholms Parkteater och vid Nöjeshunden. Ulfs familj har i 3-4 generationer bakåt, haft många musiksolister representerade i släkten. Ulf fick musiken i ”modersmjölken”. Han har varit Rektor för Norrtälje- och Stockholms kulturskolor i åtta år. Ulf brinner även för kvalitetsutveckling och har ett uppdrag som s.k. kvalitetsgranskare. Där är hans roll att observera och sedan dokumentera och redovisa kvalitetsrapporter. Detta omfattar alla Kulturskolor för ”Våga Visa”. Ulf Lindahl är skolans Biträdande Rektor. Ulfs ledord är ” Pianots tangenter är svarta och vita, vart vi än kommer, olika länder eller kulturer det spelar ingen roll”.

Pablo Pérez (Montessori Mondial, Sickla, Boo Folkets hus)

Chilensk/Argentinsk/Stockholmare, multiinstrumentalist och kompositör.
Han har jobbat med en stor del av den svenska musikeliten och återfinns på många produktioner både som musiker, arrangör och producent.
Pablo har lång erfarenhet av att undervisa och är mötet med olika genrer personifierad, det är mycket som får plats i hans musicerande… klassisk, folk, jazz, rock, soul/pop.

Men framförallt är den sydamerikanska gitarrtraditionen och de kosmopolitiska dragen i hans musik som lämnar ett tydligt avtryck.

Björn Rossby (Lännersta, Sickla, Boo Folkets hus, Ektorp)

Född här i Sverige i och har mestadels bott i USA. Han är utbildad pianist, tonsättare och pianolärare från, University of Rhode Island. Sedan 2001 har han bott och arbetat som privat pianolärare i egen piano studio i Philadelphia. Björn är mycket glad över att ha flyttat tillbaka till Sverige, för att fortsätta arbeta som pianist och pianolärare. Björn har studerat i Amerika många år och har där lärt sig en mycket speciellt pianoteknik, Taubman teknik. ”Att spela utan gränser”. Han har i 15 år praktiserat ”Taubman tekniken”. En teknik som möjliggör det att spela piano på mycket hög nivå. Han spelar klassisk musik, jazzmusik och ny modern musik. Björn komponerar även egen pianomusik. Björn började spela piano vid 7 års ålder. ”Han hade världens vackraste piano lärarinna”! Björn är vår egen filmare och fotograf – han har en egen Youtube kanal för att visa allt sitt arbete! Titta gärna på Youtube….

Ruslan Shmulovich (Viktor Rydberg, Ebba Brahe, Lännersta)

Mitt namn är Ruslan Shmulovich och jag är professionell musiker med examen från Rimon - school of jazz and contemporary music i Israel. Spelar klassisk gitarr, elgitarr, elbas och piano (samt lite av andra instrument som blockflöjt, trummor). Jag är med i ett band ”Hekatomb”, som skapar och spelar egen musik. Sedan 2005 undervisar jag i olika ämnen inom musik som teori, harmoni, rytmik, instrumentspel (gitarr framför allt), eartraining både individuellt och i grupp. I Sverige har jag jobbat som musiklärare sedan år 2014.

På mina lektioner går vi genom grundläggande kunskaper i ackord- och melodispel, grunder i notskrift, spelar med olika tekniker. För att motivera elever och stimulera deras musikintresse spelar vi populära låtar och om möjligt spelar i ett band. Det är viktigt i musik att kunna spela med andra spelare i olika genrer. Vi skapar också egen musik.

Ingela Rousu (Vilan)

Ingela är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, samt vid Operahögskolan i Stockholm. Ingela arbetar som pianopedagog och som operarepetitör. Hon har även studerat kammarmusik vid Mälardalens högskola. Ingela studerar Italienska för att hon tycker att det är ett språk som ligger nära det ”musikaliska språket”. Oerhört mycket underbar Opera, sjungs runt om i världen, på detta vackra språk.

Dorota Zarowiecka (Sickla, Danderyd, Castello)

Dorota är född i Polen och har bedrivit pianostudier i Polen, Sverige och Frankrike. Hon har gett konserter, s.k. pianoaftnar i Polen, Sverige, Italien, Förenade Arabemiraten, Argentina, Peru samt i olika länder i Västafrika. Dorota älskar att spela musik, hon gör det med mycket passion och helst Spansk och Argentinsk musik. Hennes favoritmusik är Argentinsk Tango av Piazzolla och Spansk folkmusik av den Katalanske pianisten Albeniz. Till vardags spelar hon regelbundet på musik soaréer i Gamla Stan, bl.a. på Skeppar Karl Salong.Dorota har alltid undervisat barn och ungdomar och njuter att förmedla kärlek och förståelse för konst och musik.