Helena Algesten (Johannes Petri, Boo Folkeshus, Jarlaberg)

Helena är utbildad sångerska och sångpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm samt Operastudio-67 vid Kulturama. Hon har studerat ”Musik och rörelse med barn i förskoleåldern” samt ”Skapande dans” vid SMI i Stockholm. Helena har deltagit i Master Classes med bl.a. Loa Falkman, Matti Hirvonen, Emma Kirkby och Elisabeth Söderström. Helena har gedigen arbetslivserfarenhet som solosångerska. Hon har varit sopran i Eric Ericsons kammarkör (1991-94) och Radiokören (1995-2001) med omfattande turnéverksamhet och skivinspelningar. Helena sjunger i Adolf Fredriks Vokalensemble med professor Anders Eby och ingår i Eric Ericsons kammarkörs vikariepool.

Helena är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan januari 2009.  Musikalledare för barn och ungdomar (6- 15 år) vid À la Carte Teatern i Huddinge sedan 2001. Hon är flitigt anlitad som solist och körsångerska i olika konsertsammanhang. Helena hon älskar havet, god mat och snälla människor.

 

Filip Amvon ( Lännersta, Sickla, Nacka Strand)

Jag har hållit på med musik så länge som jag minns, jag började studera violin sedan 6 års ålder på Lilla Akademien och sen studerade jag vidare på Kungliga Musikhögskolan.

Tack vare fiol så har jag kunnat turnera runt i Italien, Belgien samt Japan och delar av Sverige. Jag hade också turen att medverka i musikalen Les Miserables med Londons Philharmonic, jag var 10 år gammal och sjöng rollen för pojken Gavroche, vi turnerade i London, Danmark, Sverige, Norge och Finland.
Jag älskar musik, jag brinner väldigt mycket för det och jag vill gärna sprida vidare min kunskap till mina elever så att de också tycker att musik är något av det bästa och vackraste som finns.
Jag frilansar för det mesta just nu, och är med i ett balkan/rock/fusion- band där vi spelar nykomponerad balkan musik.

Mitt mål med violin är också att visa elever att man inte bara behöver spela klassisk musik utan att möjligheterna är väldigt utbredda, så länge du har en melodi, så kan du i princip sett spela vilken musikgenre som helst på violin och att de ska känna att det är kul med musik!
Jag kan spela Violin, Piano och Gitarr. Jag är född och uppvuxen i Stockholm.

Diep Axelsson (Borgvalla, Boo Folkets hus, Danderyd, Lännersta)

Diep Axelsson född i Hanoi, Vietnam, har studerat piano klassikmusik vid musikgymnasiet och vid Konservatoriet i Hanoi. Hon har avlagt pianopedagog examen på Stockholms musik institut (SMI). Hon har studerat piano för Albena Zaharieva och Margareta Strömblad. Diep har uppträtt som pianist i “Dergefors Kammar Duo” och givit många olika konserter runt om södra Sverige. Hon arbetar som pianopedagog sedan 1999 och är aktiv konsertpianist. Diep är specialist på nybörjare i piano. Hon tycker ”det är extra sporrande att ta hand om och få utveckla nya elever och sedan vara en del i, samt följa deras musikaliska utveckling”.

(Diep ville bli pianist och har berättat för oss, att vägen till att få bli pianist var lång. Hennes mamma ville inte att hon skulle ha ett arbete, där det krävdes att hon skulle vara vacker. Hon var också fascinerad av att den bästa pianolärarinnan i staden var så vacker. Hennes väg till Sverige var genom kärleken…).

Mikael Axelsson (Johannes Petri, Ebba Brahe, Rödaberg)

Mikael  Axelsson undervisar i sång och piano. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och Operahögskolan i Stockholm. Han har varit verksam som operasångare och pedagog  sedan 1990. Har sjungit i Sverige och utomlands.

Alf Carlsson (Lännersta, Ebba Brahe) 

Mitt namn är Alf Carlsson och har spelat gitarr sedan 10 års ålder och studerat vid Skurups Folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Codarts, Hogeschool van den Kunsten i Rotterdam. Jag frilansar inom genrer som jazz,pop och rock. Gitarren är det bästa som hänt mig, och att få möjlighet att förmedla min kunskap genom undervisning hoppas jag tända gnistan hos andra såsom den en gång tändes hos mig!

André Karlsson (Ektorp, Vilan, Johannes Petri, Borgvalla, Sickla)

André undervisar i gitarr och piano och är utbildad musiker vid Bern University of the Arts . Hans examen är inom klassisk musik, men tack vare en bakgrund inom jazz och elgitarr undervisar han även i flera olika populärmusikgenrer. Ett viktigt tema i hans undervisning är ett ergonomisk förhållningssätt till instrumentet vilke underlättar för eleverna att hitta sitt eget sätt att spela på och därmed att upptäcka sin egen musikalitet. Utöver undervisning är han aktiv som konsertgitarrist och har haft framträdanden vid flera framstående scener och festivaler runt om i europa.

Joel Danielsson (Sickla, Johannes Petri, Ektorp)

Joel kommer från Uppsala och är utbildad på kungliga musikhögskolan i Stockholm.  Under tiden efter sin examen har han hunnit jobba på många olika skolor och fått erfarenhet av att undervisa elever i alla åldrar. Utöver  sin roll som lärare frilansar han som musiker och spelar med flera olika band och projekt. Ett av hans mål med undervisningen är att hitta en balans mellan teori och praktik. Genom att förstå det man spelar ur ett musikteoretiskt perspektiv blir det enklare att vara kreativ och det går snabbare att utvecklas som musiker.

Mariam Dvali (Sickla, Johannes Petri, Vilan, Nacka strand)

Mariam Dvali är född i Tbilisi, Georgien. Alla i hennes mammas familj var musiker och hon började spela piano och sjunga tidigt. Mariam har studerat piano i Tbilisis särskilda musikskola för begåvade barn. Hon har en examen som pianopedagog och ackompanjatör från Tbilisis musikhögskola. Hon har arbetat som pianolärare sedan 1982. Mariam bor i Sverige sedan 15 år tillbaka. Innan hon flyttade till Sverige har hon bott i Moskva, Ryssland och Columbia SC, USA. Här i Sverige har hon studerat på Uppsala Universitet 2007-2009 : kördirigering för Stefan Parkman, solosång och piano för Susan Yondt och Iwa Sörenson, och kammarmusik för Stefan Karpe. I Sverige har Mariam spelat på många konserter som ackompanjatör och kammarmusiker och arbetat som musiklärare på grundskola och pianolärare på musikskola. Mariam älskar att undervisa elever i alla åldrar.

Håkan Gleissman (Ebba Brahe, Ektorp, Lilla Nacka, Lännersta)

Håkan Gleissman har spelat piano sedan sexårsåldern och är utbildad vid Kulturama och Kävesta folkhögskola. Arbetar som piano- och sånglärare vid ett flertal skolor i Nacka och trivs fantastiskt bra med det..

Gustaf Henriksson (Rödabergsskolan)

År 2008 tog Gustaf Henriksson examen i klassiskt piano vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten och professor Anders Kihlström. Sedan dess har Gustaf haft en mängd spännande uppdrag. Här följer några exempel; skrivit arrangemang (bl.a för artisten Marit Bergman), varit kapellmästare och musikalisk ledare för musikalen ”The Fantasticks” på Gröna Lunds Teater (vilken även sattes upp i Lakeland Florida under våren 2010), medverkat som musikalisk ledare i SVT:s nöjesprogram Skavlan under första säsongen, ackompanjerat Malena Ernman och Måns Zelmerlöw i Allsång på Skansen sommaren 2011 samt medverkat som pianist i SVT:s nöjesprogram Alla tiders hits hösten 2013.

 

Christopher Hästbacka (Johannes Petri)

Christopher Hästbacka började spela piano vid sex års ålder. Han gjorde sin internationella debut vid tolvårsåldern när han uppträdde för ett fullsatt Laeiszehalle Grand Hall i Hamburg vid den Internationella Steinwayfestivalen 2001. 

Christopher är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med en kandidatexamen och vid Edsbergs slott med en masterexamen och solistdiplom. Christopher har varit finalist och vunnit flera priser i nationella och internationella tävlingar. År 2016 vann han 2:a pris i Solistpriset 2016 - den högst ansedda tävlingen för klassiska musiker i Sverige och samma år spelade han också en solo recital i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus samt var mottagare av Kungliga Marianne & Sigvard Bernadotte Art Awards. År 2018 representerade han Sverige i en turné i Japan i samband med firandet av 150 år av diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan. 

Christopher arbetar som solist och kammarmusiker och har spelat på de flesta av Sveriges stora scener. Han har arbetat med flertalet professionella ensembler och är dessutom konstnärlig ledare tillsammans med Andreas Lavotha för Askanäs Kammarmusikfestival. Han har spelat solo med Sveriges Radio Symfoniorkester och samarbetat med dirigenter som B Tommy Andersson och Jaime Martin. Efter sin framgång i Solistpriset har han etablerat sig som en av Sveriges mest intressanta unga pianister. 

 

 

Esbjörn Jorsäter (Lännersta, Vilan, Ebba Brahe)

Efter att jag jobbat som förskollärare och även serietecknare för en mängd tidningar, bl a DN, Turist, Coopy magasin, Svenska serier och Tung metall, kombinerade jag båda dessa kompetenser, till att

lära ut att teckna. Har sedan dess varit serielärare bl a på Kulturskolan Stockholm, Serietecknarskolan i Hofors, tv-serie på UR, serieprojekt i Kosovo, Belarus och Ukraina.

Men har även gjort böcker om att teckna (mina böcker på Nacka bibliotek https://bib.nacka.se/search?query=Esbjörn+Jorsäter ) och en artikelserie om att teckna manga för den svenska utgåvan av Shonen Jump(världens största mangatidning).

Tycker att jag hittat rätt när jag fått möjligheten att lära ut och se elever utveckla sitt tecknande och bildberättande, varav en del av mina eleverna blivit professionella tecknare.

Portfolie: https://www.illustratorcentrum.se/portfolio/esbjorn-jorsater/

 

 

Sonoko Kase (Rektor)

(Ordförande SJMF, Rektor Östermalms Musik & Kulturskola, Fd. styrelseledamot i Svenska Pianopedagogförbundet)
Författare till Klang i Klaveret 1, 2, 3 (japansk version: Ongaku no tomo förlaget, svensk version: Eriks förlaget, senaste utgåvan publicerades av ÖMK själva) samt ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget)
Den första japanskan som tog diplom vid Franz Liszt Musikhögskolan i Budapest. Lärare: Pàl Kadosa, Zoltan Kocsis, Andràs Schiff.
Har arrangerat olika seminarier och konserter både som pianist och pianopedagog sedan 1980.
Har representerat Sverige och deltagit på ISME-konferensen (International Society for Music Education) som pianopedagog vid Bergen 2002 och föreläste ”Gränslös pianoundervisning med en komplex metod”.

Släppte DVD-boken ”Svensk Funktionsinriktad Musikterapi”(Shunju-sha förlaget) 2007.
Sedan dess har hon engagerat sig i svensk musikkultur och introducerande av musikterapi samt utbildning av svenska och japanska musiker.

 

Karin Kjellgren (Lännersta)

Karin älskar att sjunga och har alltid sjungit. Hon började i Nacka musikklasser som 10-åring och har sedan dess fortsatt med sången som idag är hennes yrke. Karin har också ett stort intresse för teater och därför valde hon opera, där sång och teater kombineras på bästa sätt.

Karin är lyrisk sopran och utbildad på Operastudio 67 och vid Operahögskolan i Göteborg. Efter sin examen har Karin varit solist vid flera stora operahus och konserthus, som Göteborgsoperan, Konserthuset i Stockholm, Berwaldhallen och Dramaten. Karin är också ofta solist i sakrala verk som Mozarts requiem och Händels Messias. Karin sjöng nyligen Donna Annas parti i Mozart Don Giovanni, i regi av Elisabet Ljungar. Karin jobbar som sångerska, skådespelare, röstcoach och sångpedagog. Hon har haft privatelever sedan 2007 och är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan 2016.

 

Ulf Lindahl (Biträdande rektor)

Ulf har Solistdiplom, Musikpedagogisk examen och examen i orkesterdirigering från Malmö Musikhögskola. Han har även studerat högre pianistutbildning under 5 år i Paris, London och Wien. Han har turnerat enormt mycket som solist. Även som kammarmusiker i många Europeiska länder, samt i USA. Ulf har tillsammans med sin fru, som också är pianist, turnerat och turnerar, i fyrhändigt pianospel. Han har spelat i Radio & TV-inspelningar i BBC, Franska-, Grekiska-, Isländska- och Sveriges Radio samt 4 Fonogram. Ulf har varit pianist och kapellmästare på Malmö Stadsteater, Stockholms Parkteater och vid Nöjeshunden. Ulfs familj har i 3-4 generationer bakåt, haft många musiksolister representerade i släkten. Ulf fick musiken i ”modersmjölken”. Han har varit Rektor för Norrtälje- och Stockholms kulturskolor i åtta år. Ulf brinner även för kvalitetsutveckling och har ett uppdrag som s.k. kvalitetsgranskare. Där är hans roll att observera och sedan dokumentera och redovisa kvalitetsrapporter. Detta omfattar alla Kulturskolor för ”Våga Visa”. Ulf Lindahl är skolans Biträdande Rektor. Ulfs ledord är ” Pianots tangenter är svarta och vita, vart vi än kommer, olika länder eller kulturer det spelar ingen roll”.

Lena Nilsson (Sickla Skola)

Lena Nilsson har varit verksam som sångerska och artist i över 30 år. Ni känner bl a igen henne ifrån sånggruppen Avec som var ständiga gästartister i "Allsång på Skansen" under 3 år och som har sålt guld med sin julskiva "Jingle Wells" tillsammans med Robert Wells. Sedan ett par år tillbaka turnerar Lena landet runt med sin föreställning "Monica Z & Jag" och hon har även spelat in en skiva med samma titel. 
Parallellt med sin artistkarriär arbetar hon som sångpedagog och även arbetat som sångcoach i produktioner för bl a Wallmans Salonger. 
Lena är utbildad på "Stage School" och "Performing arts school" i Göteborg samt har många års studier hos ett flertal sångpedagoger. Hon har även en universitetsutbildning i retorik. 
Lena älskar att förmedla sin kunskap till sångeleverna och se dem utvecklas.

John Martling (Sickla Skola)

John kommer från Stockholm och har utbildat sig till musiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conservatorio G.Verdi i Milan, samt Schola Cantorum i Basel, Schweiz. Sitt intresse för musik upptäckte han först i gymnasiet, när han gick yrkesmusikerlinjen på Södra Latin. John har varit aktiv som solist och ensemblemusiker i Europa i sedan 2013, och har erfarenhet av att spela en mängd olika stränginstrument i många olika stilar.

Pablo Pérez (Castello, Sickla, Boo Folkets hus)

Chilensk/Argentinsk/Stockholmare, multiinstrumentalist och kompositör.
Han har jobbat med en stor del av den svenska musikeliten och återfinns på många produktioner både som musiker, arrangör och producent.
Pablo har lång erfarenhet av att undervisa och är mötet med olika genrer personifierad, det är mycket som får plats i hans musicerande… klassisk, folk, jazz, rock, soul/pop.

Men framförallt är den sydamerikanska gitarrtraditionen och de kosmopolitiska dragen i hans musik som lämnar ett tydligt avtryck.

Björn Rossby (Lännersta, Sickla, Boo Folkets hus, Ektorp)

Född här i Sverige i och har mestadels bott i USA. Han är utbildad pianist, tonsättare och pianolärare från, University of Rhode Island. Sedan 2001 har han bott och arbetat som privat pianolärare i egen piano studio i Philadelphia. Björn är mycket glad över att ha flyttat tillbaka till Sverige, för att fortsätta arbeta som pianist och pianolärare. Björn har studerat i Amerika många år och har där lärt sig en mycket speciellt pianoteknik, Taubman teknik. ”Att spela utan gränser”. Han har i 15 år praktiserat ”Taubman tekniken”. En teknik som möjliggör det att spela piano på mycket hög nivå. Han spelar klassisk musik, jazzmusik och ny modern musik. Björn komponerar även egen pianomusik. Björn började spela piano vid 7 års ålder. ”Han hade världens vackraste piano lärarinna”! Björn är vår egen filmare och fotograf – han har en egen Youtube kanal för att visa allt sitt arbete! Titta gärna på Youtube….

Ruslan Shmulovich (Viktor Rydberg, Ebba Brahe, Lännersta)

Mitt namn är Ruslan Shmulovich och jag är professionell musiker med examen från Rimon - school of jazz and contemporary music i Israel. Spelar klassisk gitarr, elgitarr, elbas och piano (samt lite av andra instrument som blockflöjt, trummor). Jag är med i ett band ”Hekatomb”, som skapar och spelar egen musik. Sedan 2005 undervisar jag i olika ämnen inom musik som teori, harmoni, rytmik, instrumentspel (gitarr framför allt), eartraining både individuellt och i grupp. I Sverige har jag jobbat som musiklärare sedan år 2014.

På mina lektioner går vi genom grundläggande kunskaper i ackord- och melodispel, grunder i notskrift, spelar med olika tekniker. För att motivera elever och stimulera deras musikintresse spelar vi populära låtar och om möjligt spelar i ett band. Det är viktigt i musik att kunna spela med andra spelare i olika genrer. Vi skapar också egen musik.

Sebastian Sahlin (Johannes Petri, Dieselverkstaden, Boo Folkets hus, Ektorp)

Sebastian Sahlin har en femårig utbildning på Konstfack, inom pedagogik med fokus på bild och media. Efter sin utbildning så har han jobbat med undervisning i film med både barn och vuxna. Han har ett intresse för olika former av kultur som film, måleri och manga."

Ingela Rousu (Vilan)

Ingela är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, samt vid Operahögskolan i Stockholm. Ingela arbetar som pianopedagog och som operarepetitör. Hon har även studerat kammarmusik vid Mälardalens högskola. Ingela studerar Italienska för att hon tycker att det är ett språk som ligger nära det ”musikaliska språket”. Oerhört mycket underbar Opera, sjungs runt om i världen, på detta vackra språk.

Manne Skafvenstedt (ÖMK-Studio Skeppargatan, Johannes Petri skolan)

Manne Skafvenstedt är utbildad jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan sin examen spelar han land och rike runt i en mängd konstellationer och sammanhang – både framför flygel och framför syntar. Som musiker gillar Manne att röra sig mellan olika genrer och både spelar och producerar musik.

Jacob Tellin (Vilan, Kunskapskolan i Saltsjöbaden, Ektorp)

Jacob undervisar i piano, sång och trummor och är utbildad på Kungl. Musikhögskolan. Han har sysslat med musik sedan barnsben och började spela trummor vid 4 års ålder och har sedan dess spelat sig igenom diverse andra instrument och slutligen fastnat vid pianot. Undervisning ligger närmast om hjärtat men utöver den frilansar och turnérar även Jacob i Sverige och Europa.

Norio Torimoto (Lännersta)

Norio Torimoto erhöll titeln ”Senior Origami Master” från Nippon Origami Association år 2011. Han är från Fukui i Japan och har varit bosatt i Sverige sedan 1971. Han håller föredrag och workshops om origami, både i Sverige och runt om i världen. Han är känd från TV, där han har vikt svenska partiledare och andra kändisar efter egen design. Som den mästare han är skapar han sina egna origamiverk, varav verket Nils Holgersson år 1991 vann pris i Tokyo som ett av de tio främsta verken det året. För omslag på Sveriges telefonkataloger, med origamiverk som Norio skapade 2009, fick reklambyrån Svenska Designpriset, Guldmedaljen, 2010. Han har skrivit en bok ”Origami – form & fantasi” utgiven av Norstedts 2011. (Engelska titel ”Origami – Step by step” Skyhorse Publishing Inc. USA. )

År 2012 fick han The foreign minister´s Commendation, ett pris från japanska utrikesministeriet.

Dorota Zarowiecka (Sickla, Danderyd, Castello)

Dorota är född i Polen och har bedrivit pianostudier i Polen, Sverige och Frankrike. Hon har gett konserter, s.k. pianoaftnar i Polen, Sverige, Italien, Förenade Arabemiraten, Argentina, Peru samt i olika länder i Västafrika. Dorota älskar att spela musik, hon gör det med mycket passion och helst Spansk och Argentinsk musik. Hennes favoritmusik är Argentinsk Tango av Piazzolla och Spansk folkmusik av den Katalanske pianisten Albeniz. Till vardags spelar hon regelbundet på musik soaréer i Gamla Stan, bl.a. på Skeppar Karl Salong.Dorota har alltid undervisat barn och ungdomar och njuter att förmedla kärlek och förståelse för konst och musik.

Victoria Zetterström (Vilan, Borgvalla)

Victoria jobbar som sångpedagog, musikal och showartist. Hon är utbildad vid Stockholms musikalartist utbildning och har även studerat Jazzdans på Södertörns folkhögskola samt studerar för närvarande ”Regi och scenisk gestaltning för ungdomar i kulturskolan” på SU. Hon har som senast jobbat som showartist på Sunwing resorts och Showconcept samt som körsångerska på Allsång på Skansen. Victoria har jobbat som musikallärare i sång dans och teater sedan 2018 och är sångpedagog vid Östermalms Musik & Kulturskola sedan 2021. Victoria älskar allt som låter henne få utlopp för sin kreativa sida som exempelvis att måla, pyssla & baka.